начало   за нас    реклама   контакти


» Здраве
» Облекло
» Храни
» Играчки
» Колички
» Козметика
» Аксесоари
» Градини и ясли
» За бременни
» Обзавеждане
» Заведения
Ако желаете да добавим безплатно Вашия обект в каталога, кликнете тук
СтатииГрипът и хомеопатията.

Зимата е сезонът, криещ много опасности за горните дихателни пътища.Студът,влагата,въздушните течения поставят пред сериозни изпитания защитните ни сили  и ни правят податливи на въздействието на различни инфекции.

Сред многобройните причинители на заболявания е вирусът на грипа.
Днес всеки вече знае ,че при боледуване от грип,приемането на антибиотици особено в началото е неоправдано,тъй като грипният вирус е устойчив на въздействието им.

Съвременната медицина  разполага  с много ефикасен напълно безвреден терапевтичен метод на лечение  хомеопатичния.Лесно се приема  и от кърмачета и от алергични пациенти.Приложен правилно от квалифициран лекар хомеопат този метод на лечение  бързо се преборва с грипния вирус.

Тези от нас ,които още с настъпването на есента  са започнали веднъж седмично да приемат хомеопатичния специалитет Осцилококцинум сега се убеждават,че са много устойчиви на грипния вирус.Освен за профилактика този медикамент може да се приема и когато сме в контакт  с грипно болни- по една туба доза в три поредни дни.      Ако вече усещаме ,че се разболяваме Осцилококцинум приет през 6 часа по една туба –доза общо 4 дози ще предотврати тежкото протичане на заболяването.

Хомеопатичните гранули могат да бъдат включени в различни стадии на грипа.Те ще съкратят всяка от фазите на инфекциозното заболяване,ще спомогнат за по лекото протичане  и предотвратяване на усложненията!Наборът от хомеопатични медикаменти е различен според стадия и проявите!
В началния лекарят хомеопат може след Осцилококцинум да изпише или Аконит9CH или Беладонна9CH или Ферум фосфорикум9CH в зависимост от състоянието на пациента и оплакванията му.
По време на разгънатата вече клинична картина на грипа  при болни с висока температура,силно главоболие  е уместно да се включи Гелсемиум9CH  три пъти дневно по 5 гранули, при пациенти  с висока температура с много силни мускулни и околоставни болки  и често с херпес по устните  най вероятно лекарят хомеопат ще изпише Рус токсикодендрон 15CH  три пъти по 5 гранули.Ако пациента има стомашно чревни проблеми най вероятно ще му бъде предписано хомеопатичното лекарство Баптисия тинктория 9CH по 5 гранули три пъти дневно.
Хомеопатичните медикаменти Калиум фосфорикум9CH  или 15CH могат да бъдат включени  и с цел преодоляване на следгрипната отпадналостЛекарят хомеопат разполага с богата гама от медикаменти за борба с  остатъчната кашлица ,понякога траеща месеци .
Хомеопатичния метод на лечение е индивидуален за всеки болен,имайки предвид различно проявените симптоми и нюансите им,миналите и придружаващите заболявания.При пациенти ,които  боледуват по често лекарят- хомеопат ще предпише конкретна схема за укрепване на имунитета а това е изключително важно за всеки  един от нас независимо дали се касае за кърмаче ,за малко дете ,за бременна жена ,за по възрастен зрял пациент!Автор:
Д-р Ерна Хаджолян - Латифян
/Преподавател по клинична хомеопатия/
Кабинет: гр. Варна, ул. "Шипка" 15
тел.: 052 606 849, 0887 292 849

© 2006, VarnaBebe.com, Всички права запазени :: условия за ползване ::
Търси
Научавайте за
всичко ново в сайтаКошарка за игра
Lusso Cam
Цена: 135.00 Лева
На каква възраст родихте?

Между 16 и 20 год.
Между 21 и 25 год.
Между 26 и 30 год.
Между 31 и 35 год.
Над 35 год.
Гласували: 1899